BIZTONSÁGOS VÁSÁRLÁS

A vásárlók egyre nagyobb része érzi úgy, hogy egy titkosítás nélküli oldalon nincsenek biztonságban a személyes adataik és inkább olyan kereskedőt választ, ahol megfelelő biztonsággal kezelik adatait. A nem hitelesített, self-signed SSL tanúsítványok hatására felugró biztonsági figyelmeztetésekkel pedig a felhasználók többsége nem tud mit kezdeni és szintén veszélyforrásként értékeli. Számunkra a vásárló a legfontosabb ezért mi is alkalmazzuk az SSL tanúsítványt! SSL kapcsolat használata esetén az ügyfél és a webshop közötti adatok titkosítva kerülnek továbbításra.

Mi az SSL?

Az SSL vagy a teljes nevén a Secure Socket Layer a webes titkosítás eszköze. A webböngészés alatt biztosítja a biztonságos kommunikációt a kliens (a honlap látogatójának a böngészője) és a szerver (a honlapot kiszolgáló tárhely) között. Az SSL kapcsolat nélküli honlapok esetében a jelszavak és a felhasználónevek titkosítatlanul (egyszerű szövegként) kerülnek továbbításra a két fél között, ami azt jelenti, hogy ha bárki elkapja ezt az információt, akkor könnyedén kiolvashatja belőle a felhasználónevünket és a jelszavunkat. SSL kapcsolat használata esetén az adatok titkosítva kerülnek továbbításra, ami azt jelenti, hogy még ha el is kapja valaki őket, akkor sem fogja tudni megszerezni a számunkra kényes információkat. Egy weboldalról, webáruházról könnyedén megállapítható, hogy biztonságos, ugyanis ha SSL kapcsolaton keresztül zajlik a kommunikáció, hogy a honlap címe nem http-vel kezdődik, hanem https-sel.

Webáruházunk a nemzetközileg elfogadott RapidSSL tanúsítványt használja.

Tanúsítvány információk

Az internetes böngészőben a biztonságos kommunikációról szóló információk a címsávban vannak jelölve egy lakat ikonnal és egy “s” betűvel a http protokolnál. A lakatra kattintva ellenőrizhető az oldal üzemeltetője és a tanúsítvány kiállítója. A megbízható SSL tanúsítványokkal bebiztosított oldalakon a weboldalak látogatóit nem zavarja semmilyen a megbízhatatlanságról szóló üzenet.

Ha többet szeretne megtudni az SSL tanúsítványról, a lakat ikonra kell kattintani, ahol megjelennek az SSL tanúsítvány alapinformációi (domain, vállalat, tanúsítvány hatóság, titkosítás típusa). A tanúsítvány teljes információit a részletek hivatkozására való kattintás után találhatja meg, itt érhetőek el az SSL tanúsítvány összes adatai.

Elek Ferencné egyéni vállalkozó

2019-10-15