Békés Sándor: Ünnep és gyász

Békés Sándor: Ünnep és gyász

3.990 Ft (bruttó)

Békés Sándor Ünnep és gyász könyvében így vall: „Még sohasem voltam 80 éves, így hát nem tudom, hogy örüljek vagy féljek. És persze azt sem tudom, kell-e, illik-e ünnepelni. De azt tudom, ez már a számvetés ideje. Ha előre nézel, minden bizonytalan. Többnyire hátrafelé néz tehát az ember, emlékeibe kapaszkodva.”

38 készleten

Leírás

Békés Sándor Ünnep és gyász könyvében így vall: „Még sohasem voltam 80 éves, így hát nem tudom, hogy örüljek vagy féljek. És persze azt sem tudom, kell-e, illik-e ünnepelni. De azt tudom, ez már a számvetés ideje. Ha előre nézel, minden bizonytalan. Többnyire hátrafelé néz tehát az ember, emlékeibe kapaszkodva.

Ez  a könyv vadászéletem legszebb élményeit veszi számba. Pécsi és darányi vadászterületünk mellett hazánk szinte minden tájegységén vadásztam, a vadűzés mellett emberekkel, természeti értékekkel, történelmi emlékekkel ismerkedve. Eljutottam az Alpokba, az Altájba, az afrikai szavannákra, az amerikai Nagy tavak mellé, sőt a Góbi sivatagba is. Többnyire küzdelmes vadászataim minden mozzanatát hűen őrzik a trófeáim. De sok minden mást is. Minden vadász utamról, akárha csak egy estés is volt, új ismeretekkel, új tanulságokkal tértem haza. És szinte minden alkalommal egy kicsit más emberként is. Mit üzen ez a könyv, mi a „mondanivalója”? Talán az, amit gyakran érzek vadra várva a magasles csendjében, s amely érzést legjobban talán a hála szó fejez ki. Hálát érzek az őseim, a szeretteim, a barátaim, az otthonom a hazám és a teremtett világ iránt. Jó helyen vagyok, otthon vagyok.

Na, és persze azt is üzeni, hogy egy kicsit még szeretnék maradni.”

További információk

Tömeg 0,726 kg
Méretek 14,65 × 21,20 cm
Szerző
ISBN
Kiadó

Érdekelhetnek még…