Kropog Erzsébet-Mándics Dezső-Molnár Katalin Fák és cserjék

Kropog Erzsébet-Mándics Dezső-Molnár Katalin Fák és cserjék

3.500 Ft (bruttó)

Kropog Erzsébet-Mándics Dezső-Molnár Katalin Fák és cserjék a Növényismeret mindenkinek sorozat köteteiben a hazánkban megtalálható legfontosabb növényeket mutatjuk be, valamint egyszerű határozókulcsok (levelek száma, alakja vagy a virág színe) segítségével tesszük felismerhetővé és azonosíthatóvá.

Olvasatlan, jó állapotú antikvár példány

1 készleten

Leírás

Kropog Erzsébet-Mándics Dezső-Molnár Katalin Fák és cserjék a Növényismeret mindenkinek sorozat köteteiben a hazánkban megtalálható legfontosabb növényeket mutatjuk be, valamint egyszerű határozókulcsok (levelek száma, alakja vagy a virág színe) segítségével tesszük felismerhetővé és azonosíthatóvá. Hasznos segítségként forgathatja ezt a könyvet mindenki, aki szereti a természetet, kíváncsi a körülötte lévő növényvilágra, meg akarja ismerni annak tagjait. A köteteket illusztráló csodálatos festményeket Csapody Vera hagyatékából válogatták a szerzők.
Dr. Csapody Vera (1890-1985) a hazai növényvilág egyik legjobb ismerője és leghíresebb festője volt. Matematika-fizika szakos tanárból és iskolaigazgatóból lett biológus, majd Európa leghíresebb és leghitelesebb növényfestője. Elő, sokszor saját gyűjtésű növényeket festett, így tudta élethűen ábrázolni, kiemelni a legjellemzőbb tulajdonságokat. Jávorka Sándor, a kiváló botanikus figyelt fel Csapody Vera akvarelljeire, s ezután 40 éven át dolgoztak együtt. Legjelentősebb közös munkájuk a Magyar Flóra Képekben, melyben 4200 növényrajz található. Hat évtizedes munkássága során több mint 20 könyvben és számos tanulmányban jelentek meg növényrajzai és festményei. Mintegy 12 000 akvarellből álló gyűjteménye párját ritkító nemzeti kincsünk.

Olvasatlan, jó állapotú antikvár példány

További információk

Tömeg 0,077 kg
Méretek 12,0 × 18,0 cm
ISBN
Szerző
Kiadó
Oldalszám
Sorozat

Érdekelhetnek még…