Matyikó Tibor: Vallomás a természetről

Matyikó Tibor: Vallomás a természetről

4.000 Ft (bruttó)

Matyikó Tibor Vallomás a természetről ecsettel és ceruzával.
„Szeretem a vizeket, megnyugtat, lelkesít. Balatonfőkajáron születtem 1957-ben. A Balaton mellett töltött gyermekévek után a soproni Erdészeti Iskolában ismerkedtem meg az erdő növény- és állatvilágával. Minden szabadidőmet a természetben töltöttem, távcsővel és határozókönyvekkel felszerelkezve; elsősorban a madarak érdekeltek. Ekkor kezdtem természetfotózással foglalkozni, munkáim sorra jelentek meg újságokban, folyóiratokban és könyvekben.”

4 készleten

Leírás

Matyikó Tibor Vallomás a természetről ecsettel és ceruzával.
„Szeretem a vizeket, megnyugtat, lelkesít. Balatonfőkajáron születtem 1957-ben. A Balaton mellett töltött gyermekévek után a soproni Erdészeti Iskolában ismerkedtem meg az erdő növény- és állatvilágával. Minden szabadidőmet a természetben töltöttem, távcsővel és határozókönyvekkel felszerelkezve; elsősorban a madarak érdekeltek. Ekkor kezdtem természetfotózással foglalkozni, munkáim sorra jelentek meg újságokban, folyóiratokban és könyvekben.
Rajzolással 1995-ben kezdtem foglalkozni, először ceruza- és tusrajzokat készítettem, míg 1997-ben elkészültek az első gouache- és olajképeim. Ezután rajzaim, grafikáim jelentek meg a szakújságokban /Nimród, Természetbúvár, Madártávlat/.
Életfilozófiámat legjobban Fekete István szavaival tudom kifejezni… Mert az erdő beszél ahhoz, aki ismeri: jeleket ad, üzen, kitárja magát, csak meg kell érteni. De ahhoz, hogy érthessük, ismerni kell fáit, bokrait, füveit, virágait, gombáit, állatait s a sok színt, hangot, az állatok mozgását, életrendjét, természetét, az erdő minden lakójának örök, ősi törvényeit…Csak ez a tudás hozza közel az embert az erdőhöz, s ha ilyen jó barátságban vannak, akkor aztán szívesen veszik egymást… ” Matyikó Tibor

További információk

Tömeg 0,780 kg
Méretek 21,5 × 30,0 cm
Szerző
Kiadó
ISBN
Oldalszám