Sípos György Őry Sándor Emlékalbum

Sípos György Őry Sándor Emlékalbum

12.000 Ft (bruttó)

Sípos György Őry Sándor Emlékalbum a preparátor, dermoplasztikus életművének állít emléket. 3 nyelvű könyven, angolul, magyarul, németül olvashatjuk.

3 készleten

Leírás

Sípos György Őry Sándor Emlékalbum a preparátor, dermoplasztikus életművének állít emléket.

3 nyelvű könyv. / magyar, angol, német./

2021. őszén jelent meg Sipos György munkája, az Őry Sándor emlékalbum. A szerző bemutatja a 20. század legnagyobb magyar dermoplasztikus preparátorát, a preparálás aranykorának méltó képviselőjét, egyben megismerjük a 19-20. századi preparálás különféle irányait, a jelentős hazai és külföldi cégeket, mestereket.
Őry munkásságának jelentős része a Természettudományi Múzeumhoz kötődik. Több évtizedes felkészüléssel született meg a méltán európahírű Afrika kiállítás, melynek az állatpreparátumai és a diorámák kialakítása is az ő munkája volt. Vadászoknak is dolgozott: Széchenyi Zsigmond trófeáinak jelentős része, de báró Huszár, Károlyi István, a Horthy család számos trófeája készült Őry műhelyében.
A könyvben, amely a magyar mellett német és angol nyelvű is és több, mint 300 fényképet tartalmaz, eredeti Széchenyi, Kittenberger, Jónás Kálmán, Rowland Ward levelek, képeslapok is megtalálhatók.
A 2. világháborúban a hatalmas Széchenyi-gyűjtemény, majd 1956-ban az Afrika kiállítás és a múzeumi preparátumok egy része is megsemmisültek, de Őry Sándor legjelentősebb műveit végig dokumentálta. Ezek a fennmaradt üveglemezek tették lehetővé ennek a hatalmas életműnek a megismertetését.

További információk

Tömeg 1,002 kg
Méretek 28,5 × 25,5 cm
ISBN

Szerző

Kiadó

Oldalszám