Varga Aladárné: Egy vadászfeleség naplójából

Varga Aladárné: Egy vadászfeleség naplójából

1.800 Ft (bruttó)

Sajátos, tipikusan női szemlélettel, őszintén számol be kitűnő ízléssel kiválasztott témáiról, vadászat közeli tapasztalatairól, ezáltal ritkán átélhető helyzetekben, gyakran az átlagos sportvadászok által csak kivételesen elérhető, rejtelmes helyekre kalauzol megnyerő stílusával.

Elfogyott

Leírás

Egy vadászfeleség naplója ritkaság a maga műfajában. Olyan feleségé, aki nemcsak eltűrni hajlandó férje szenvedélyét, hanem hűséges társaként el is kíséri a vadászatokra. Kedveli a vad megfigyelését a természet templomában, odaadóan foglalkozik a kutyákkal, szinte erején felül teljesítve igyekszik kimenteni az erdei sárba ragadt autót, olykor még a zsákmánycipelés fáradalmaiban is osztozik.

A szombathelyi szakközépiskolai tanárnő közben fényképeket készít és amolyan családi krónikásként írásban is megörökíti az élményeket. Sajátos, tipikusan női szemlélettel, őszintén számol be kitűnő ízléssel kiválasztott témáiról, vadászat közeli tapasztalatairól, ezáltal ritkán átélhető helyzetekben, gyakran az átlagos sportvadászok által csak kivételesen elérhető, rejtelmes helyekre kalauzol megnyerő stílusával. Élete harmóniájának gyökere az erdők-mezők terepéből eredt, a természet növényi és állati csodáinak környezetéből, amely valóban második otthonává lett.

Miről árulkodik a csillagos ég által fedett erdő magaslesről fürkészett csendje? Mennyire gondos izgalommal kell kiválasztani a megfelelő öltözetet és felszerelést a vadászathoz? Mit jelenthet egyetlen fecskefészek? Hogyan rághatta meg az egér a kalapszíjat? Micsoda ajándék a lélek legbelsejéből mosolyogva kilesni például a rókafiak önfeledt játékának titkát? Miként erősíti a természeti jelenségek megfigyelése az emberben szunnyadó harmóniateremtő képességet? Ezekre a kérdésekre – és persze másokra is – feleletet kaphat az olvasó egy vadászfeleség naplójából.

További információk

Tömeg 0,192 kg
Méretek 14,2 × 20,0 cm
ISBN
Kiadó
Oldalszám
Szerző