Niszkács Miklós A pezsgő

Niszkács Miklós A pezsgő

3.900 Ft (bruttó)

Niszkács Miklós A pezsgő könyve segít megismerni és eligazodni a pezsgő csodálatos történetében és készítésének módjában.

1 készleten

Leírás

Niszkács Miklós A pezsgő könyve segít megismerni és eligazodni a pezsgő csodálatos történetében és készítésének módjában.

Aranytollas újságíró, számos gasztronómiai és boros könyv szerzője. Tagja több hazai és külföldi gasztronómiai és borlovagrendnek. A Magyar Bor Akadémia alelnöke.
A családon és a sporton, utazáson kívül mindig fontos volt számára a gasztronómia és a bor. Ezért is rendszeres résztvevője hazai és nemzetközi borbírálatoknak.

A pezsgő szeretete nem csak az ünnepekhez kötődik, de a hétköznapok egyik kedvenc itala számára. Az életet igenlő, szerető hedonistákkal együtt vallja: Az élet olyan rövid, hogy nem engedhetjük meg magunknak, hogy rossz borokat, rossz társaságban igyunk és gyenge ételeket fogyasszunk.

Ami a franciáknak és az egész világnak évszázadok óta Champagne, arra a magyarok a pezsgő szót használják, mely szót gróf Széchenyi István alkotta.
Az idők során az ünnepekkel, a meghitt vagy éppen megható pillanatokkal, a vidámsággal egyaránt összekapcsolódó és a mai napig meghatározó szimbólumot jelent ez az ital. Nem képzelhető el, sem állami fogadás, sem üzleti vacsora, sem jelentősebb családi ünnep, újévi köszöntés pezsgővel való koccintás nélkül.
Szerencsére mára a pezsgő kezd kilépni ebből az ünnepi körből, de megőrizve exkluzivitását a mindennapok italává is kezd válni.

A franciák a 17. századtól, Dom Pérignontól számítják a Champagne-uk megszületését, és innentől kezdve italukkal az egész világot meghódították.
Magyarország is hamar belefogott e nemes ital készítésébe és igen rangos szerepet töltött be a második Világháborúig.
Európai vezető szerepét elvesztve is romjaiból újjáépült a hazai pezsgőgyártás, mely az utóbbi 10 évben újabb lendületet kapott és egyre többen gondolják úgy, hogy pezsgőt is készítenek és forgalmaznak.

Az igazi sikerekig még hosszú lesz az út, meg kell tanulni a pezsgőkészítést a szőlőtermesztéstől kezdve a készítés különböző fázisain keresztül.
A remény meg van, és reméljük, hogy a fogyasztók is észreveszik azt a fejlődést, ami a hazai pezsgőgyártásban végbemegy.
Ehhez kíván segítséget nyújtani Nikász Miklós A pezsgő című könyve, amely segíteni az eligazodásban, felkelteni az érdeklődést és bemutatni a pezsgő csodálatos történetét.

További információk

Tömeg 0,790 kg
Méretek 20,0 × 25,0 cm
ISBN
Szerző
Kiadó
Oldalszám

Érdekelhetnek még…